ورود / ثبت نام

HOMEX

بازسازی خانه ویلایی

5/5

ویلای این خانواده كه به سبك مدیترانه‌ای طراحی شده و طراحی آن متعلق به دهه ۱۹۹۰ است در منطقه‌ای در بیرون از میامی واقع شده است و كمی قدیمی و از مدافتاده به نظر می‌رسید. شركت طراحی داخلیDKOR Interiors خانه یكی از دوستان این خانواده كه خانه‌اش سبكی مشابه آن‌ها داشت را طراحی و بازسازی كرده بود و این خانواده به شدت از طراحی و شیوه بازسازی این خانه خوش‌شان آمده بود و به همین دلیل تصمیم گرفتند خانه قدیمی خود را نیز بازسازی كنند و برای این كار همین شركت طراحی دکوراسیون داخلی را استخدام كردند. البته بدیهی است كه آن‌ها اصلا قصد نداشتند عینا كاری شبیه دوست‌شان انجام دهند چراكه آن‌ها نیازها و سبك منحصربه‌فرد خود را داشتند. علاوه بر این‌كه آن‌ها می‌خواستند خانه خود را به فضایی معاصر و به‌روز با طراحی ساده و مینیمال تبدیل كنند و به دنبال این بودند كه عناصر طراحی خانه را با سلایق و نیازهای خود تركیب كنند تا در نهایت به نتیجه‌ای ایده‌آل برسند. با این ایده آن‌ها كار بازسازی خانه قدیمی خود را به دست این شركت طراحی، كه قبلا نمونه موفق كار آن‌ها را دیده بودند، سپردند.

rec 105 a
اگر شما هم به دنبال تغییر دکوراسیون داخلی منزل خود هستید و یا قصد دارید طراحی داخلی خانه نوساز خود را به تیم طراحی متخصص بسپارید، می توانید سری به بخش اهالی فن چیدانه بزنید و با شرکت های معماری داخلی و دکوراتورهایی که با چیدانه همکاری می کنند آشنا شوید. همچنین می توانید برای دیدن نمونه پروژه های آنها به پروفایل اختصاصی هر کدام از آنها سری بزنید.
در یك نگاه

ساكنان: یك زن و شوهر همراه با پنج فرزندشان

مكان: آونتورا (Aventura)، فلوریدا

اندازه: ۴۱۸ متر مربع، ۶ اتاق خواب، ۶ حمام و سرویس بهداشتی

rec 105 b
پیش از انجام هر كاری و شروع شدن فرایند بازسازی، مدیر عامل شركت DKOR ایون روندروس (Ivonne Ronderos) با زوج مالك خانه جلسه‌ای برگزار كرد تا از نیازهای آن‌ها آگاه شود و نتیجه این جلسه این بود: فضاهای نگهدارنده فراوان برای نگهداری از چینی‌ها و ظروف شیشه‌ای تا فضا منظم و مرتب باقی بماند، دو سینك و دو ماشین ظرف‌شویی، و هم‌چنین یك سینك كوچك در نزدیكی اتاق غذاخوری برای شستشوی دست‌ها. او می‌گوید: «هر دوی مالكان این خانه عاشق طراحی برجسته‌ و در عین حال ساده و منظم بودند.»

rec 105 d

تیم DKOR پس از مطالعات فراوان در مورد نیاز مشتریان و این‌كه چگونه می‌تواند خواسته‌های آن‌ها را در طراحی جدید تامین كند، به یك مفهوم واحد در طراحی رسید كه بسیار مناسب فضای این خانه بود. با بازی كردن با تخته‌های چوبی بزرگ، نورپردازی بسیار خاص، و ایجاد فرورفتگی‌های جذاب در داخل دیوار این تیم طراحی قادر بود بر روی حجم‌های معمارانه فضا تاكید بیش‌تری ایجاد كند. در بار دو یا سوم است كه شما متوجه می‌شوید كه چرا سقف خانه كمی معلق به نظر می‌رسد، در چه جاهایی فضاهای نگهدارنده مخفی شده‌اند، و چرا با داشتن خطوط بسیار ساده و یك‌دست، هیچ‌چیز مسطح به نظر نمی‌رسد.
یكی از اعضای تیم طراحی DKOR به نام مارگارات اسمیت می‌گوید: «طراحی این خانه كار بسیار سختی بود چراكه دارای سقف‌های بسیار بلندی بود.» چالشی كه در طراحی این فضا به دلیل وجود یك سقف دو طبقه به وجود آمده بود منبع الهامی شد برای به وجود آمدن ایده تاكید بر روی حجم‌های معمارانه و استفاده از آن‌ها برای تعریف كردن محدود‌ه‌های فضاها و قسمت‌های موجود در خانه. به همین منظور از تخته‌های چوبی بزرگ و تیره در ابعاد بزرگ در قسمت‌های مختلف فضا استفاده شد.

rec 105 e

تخته چوبی پایینی كه در عكس بالا مشاهده می‌كنید كنار رفته است تا در پشت آن بار و فضاهای نگهدارنده ظروف شیشه‌ای مشخص شود. این تخته چوبی متحرك است و می‌توان آن را باز و بسته كرد. روندورس می‌گوید: «مالكان این خانه می‌خواستند كه تمام فضاهای نگهدارنده پیش‌ساخته باشند و به گونه‌ای در فضاها قرار بگیرند كه پنهان باشند.»
با وجود كابینت‌ها و قفسه‌های سفید رنگ و دیوار آینه‌ای، حتی وقتی تخته‌های چوبی در حالت باز قرار دارند، باز هم بار به چشم نمی‌آید.
طراحان تعدادی چراغ آویز را در ارتفاع‌‌های مختلف به سقف آویزان كردند تا یك لوستر با حالتی متحرك در فضا به وجود بیاید. این لوستر متحرك توجه‌ها را حسابی به خود جلب می‌كند و حجم فضا را پر می‌كند.

rec 105 f

نورپردازی نقش بسیار مهمی در طراحی این خانه بازی می‌كند. روندروس می‌گوید: «ما از دیوارهای خشك بسیار زیادی در سطوح مختلف استفاده كردیم تا در فضا عمق ایجاد كنیم و از این طریق فضاهای خالی را به فضاهای پر پیوند بزنیم. وجود چنین تركیبی در فضای خانه باعث به وجود آمدن سایه‌های مختلف می‌شد و از این طریق توجه‌ها به این عناصر معمارانه جلب می‌شد.»
هم‌چنین برای این‌كه توجه‌ها به طبقه فوقانی خانه جلب شود یك اثر هنری بسیار بزرگ بر روی دیوار پشت پاگرد راه‌پله‌ها نصب شده است كه از طبقه پایین به راحتی می‌توان آن را دید و از آن لذت برد. وقتی از دور به این تابلو نگاه كنید پیكر بانویی را می‌بینید كه پشت میزی در درون یك كافه نشسته است. در كنار این اثر هنری كولاژی از كتاب‌ها، مجله‌ها، و تعداد دیگری وسیله قرار دارد. طراحان این خانه یك فرورفتگی در دیوار ایجاد كردند تا مالكان خانه بتوانند اثر هنری مورد علاقه خود را در آن نصب كنند. این فرورفتگی نه تنها در جهت تم كلی طراحی این خانه است، بلكه باعث می‌شود اثر هنری بیش از پیش به چشم بیاید. هم‌چنین برای دیده شدن این اثر هنری از چراغ‌های LED بسیار ریز استفاده شده است.

rec 105 g
پنجره‌های اصلی این خانه قوس‌دار، و درهای آن از نوع فرانسوی بودند. طراحان ابعاد آن‌ها را تغییر دادند و شكل آن‌ها را عوض كردند. اكنون پنجره‌ها و درها دارای خطوطی ساده و به شكل مستطیل هستند. ابعاد و شكل درها و پنجره‌ها بر اساس ابعاد تخته‌های چوبی بزرگ طراحی و اجرا شده است.

در هفته مد میلان در سال ۲۰۱۴ گرایش اصلی در استفاده از رنگ‌ها، رنگ طلایی بود و طراحان این خانه با الهام از این هفته مد از عناصر فلزی طلایی در قسمت‌های مختلف این فضا استفاده كردند. روندروس می‌گوید:‌ «استفاده از فلز به این فضا حس و حالی مدرن داد.»
علاوه بر استفاده از رنگ‌های طلایی و نقره‌ای، طراحان با استفاده از رنگ‌های گرم بر پالت رنگی خنثی این فضا تاكید كردند. روندروس می‌گوید: «هر دو مشتریان به پارچه با حس و حالی مردانه، مانند استفاده از چرم بر روی نیمكت‌ها یا استفاده از رنگ‌مایه‌های نانجی سوخته، علاقه داشتند.» كاناپه پارچه‌ای این فضا بسیار بادوام است و در برابر فرزندان این زوج می‌تواند از خود استقامت نشان دهد و زود از بین نرود.
تخته‌های چوبی كه دور دیوارها و سقف‌ها را گرفته‌اند این توهم را ایجاد كرده‌اند كه یك مكعب غول‌آسا بر فراز اتاق غذاخوری قرار گرفته است. روندروس می‌گوید: «ما با اشكال هندسی خیلی بازی كردیم و چیزهایی مانند گلدان‌های مكعبی و پایه به شكل ایكس میز پذیرایی را با یك قالیچه ابریشمی تركیب كردیم.»

از رنگ نارنجی سوخته بیش‌تر در اثر هنری و صندلی‌های دور میز غذاخوری استفاده است. میز غذاخوری حضور عناصر چوبی تیره رنگ را كمی تعدیل می‌كند، و در عین حال سقف اتاق غذاخوری فضایی صمیمی و جذاب را ایجاد كرده است.

در اتاق غذاخوری یك كابینت با ۴۵ سانتی‌متر طول از درون دیوار بیرون آمده است و اكثر ظروف چینی و ظروف شیشه‌ای در درون آن نگهدای می‌شود.
كابینت مرتفع كناری میز غذاخوری یك سینك كوچك را در درون خود پنهان كرده است. اعضای خانواده قبل و بعد از خوردن وعده غذایی دست‌های خود را می‌شویند و این كار به نوعی آیین شكرگذاری این خانواده به حساب می‌آید.
اعضای این خانواده برای صرف وعده‌های غذایی غیررسمی از میز غذاخوری موجود در آشپزخانه استفاده می‌كنند، جایی كه در كنار بهره‌گیری فراوان از رنگ سفید، از تخته‌های چوبی و مقداری رنگ سبز متمایل به زرد استفاده شده است. در این فضا هم شاهد تسلط حجم‌های معمارانه بر طراحی هستیم. جزیره آشپزخانه بسیار دراز است و دو سینك را در درون خود جای داده است. پنل بزرگی كه در سمت چپ آشپزخانه می‌بینید یك عنصر معمارانه بسیار كاربردی است چراكه بار كوچك كه در فضای كناری قرار دارد را در خود جای داده است.
فضایی كه در سمت چپ عكس بالا مشاهده می‌كنید یك ستون ساختاری نه چندان زیبا را در خود پنهان كرده است. این آشپزخانه دارای فضاهای نگهدارنده بسیار زیادی است كه همه آن‌ها مانند این كابینت دارای سطوح بسیار ساده و در عین حال جذابی هستند. این سادگی باعث می‌شود كه گذر از آشپزخانه به اتاق دنج نشیمن بسیار سیال و یكپارچه اتفاق بیافتد. توجه كنید كه چگونه پیش‌خان آبشاری، پیش‌خان آشپزخانه را به فضای پیش‌ساخته كه تلویزیون در اتاق نشیمن قرار گرفته است پیوند داده است. تیم طراحی از سطوح و چوب‌های یكسان در هر دو فضا استفاده كرده‌اند. با استفاده از مكعب‌های چوبی بازی با اشكال هندسی در این فضا هم اتفاق می‌افتد. در این فضا از پارچه‌ها و مواد بسیار بادوام استفاده شده است، چراكه این اتاق جزء فضاهای پر رفت و آمد این خانه است و از وسایل آن نسبت به اتاق‌های دیگر بیش‌تر استفاده می‌شود.

همه اعضای خانواده از این فضای مطالعه كه در طبقه اصلی واقع شده است استفاده می‌كنند. اسمیت می‌گوید: «این اتاق ایده استفاده از حجم‌های معمارانه در طراحی این خانه را به روشنی نشان می‌دهد.» این فضا دارای فضاهای نگهدانده بسیار زیاد با عمق‌های مختلف است. استفاده از منابع نوری فرورفته در سقف حالت شناور آن را تشدید می‌كند. علاوه بر چراغ‌های سقفی از یك لوستر بسیار جذاب استفاده شده تا هم فضا رنگ پیدا كند و هم عنصری شاد به آن اضافه شود.
در توالت بسیار كوچك این خانه یك آینه سرتاسری كه از پشت به آن نور تابیده شده است و یك قفسه بسیار ساده كه یك سینك در درون آن تعبیه شده است قرار دارد. این دو عنصر باعث بزرگ‌تر به نظر رسیدن فضای توالت می‌شوند. در سمت چپ این فضا یك كابینت مخفی وجود دارد كه فضای كافی برای نگهداری از كاغذ توالت‌ها و مواد شوینده اضافی فراهم می‌كند.
در كنار راه پله از گلدان‌های بزرگ فلزی استفاده شده است. گلدان‌های فلزی در كنار راه‌پله با خطوطی صاف و ساده تركیب بسیار زیبا و متفاوتی را ایجاد كرده‌اند. در این عكس هم استفاده از تخته‌های چوبی بزرگ را مشاهده می‌كنید. این تخته‌ها در سرتاسر خانه پخش هستند و از این رو كل فضاها را به هم پیوند می‌دهند و از این طریق كلیتی یكدست و یكپارچه ایجاد می‌كنند.
در فضای بالای راه‌پله یك فضای راحت و دنج برای كودكان وجود دارد. قفسه‌های فرورفته داخل دیوار زیبایی خاصی به این اتاق داده‌اند و فضای كافی برای نگهداری از وسایل مختلف را در اختیار كودكان قرار داده‌اند. استفاده از رنگ سبز متمایل به زرد حس و حالی شاداب به فضا داده است و استفاده از عكس‌های خانوادگی این فضا را كاملا شخصی كرده است.
در كنار تخت‌خواب یك فضای نشیمن وجود دارد كه با یك میز تحریر پیش‌ساخته كامل می‌شود. روندروس می‌گوید: «كابینت پیش‌ساخته و داراز این فضا عنصر بسیار زیبایی است و جلوه‌ای مدرن به این قسمت از اتاق خواب اصلی داده است.»

rec 105 h

طراحان دیگر حمام‌ها و سرویس‌های بهداشتی این خانه را بسیار ساده و مینی‌مالیستی طراحی كردند و با استفاده از وسایل تزئینی به این فضا رنگ و بافت اضافه كردند. در فضای موجود در عكس بالا از رنگ سبز متمایل به زرد در كف استفاده شده است. كابینت‌ها از فروشگاه ایكیا خریداری شده‌اند. هم‌چنین دیگر اجزای این فضا قیمت بسیار اندكی دارند و در طراحی و چیدمان آن‌ها نهایت دقت انجام شده است.

rec 105 i

روندروس می‌گوید: «تمام اعضای این خانواده علاقه بسیار زیادی به گذارندن وقت‌شان در كنار یكدیگر دارند و این مسئله باعث می‌شد تا به طراحی خانه خود اهمیت زیادی بدهند.» در حالی كه اتاق‌های این خانه دارای جلوه بسیار خاصی هستند، اما به گونه‌ای طراحی شده‌اند كه همه اعضای خانواده در آن‌ها احساس خوبی داشته باشند و بتوانند به راحتی از این فضاها استفاده كنند. این‌گونه بود كه با استفاده از یك تم مشخص كل این خانه بازسازی شد و در نهایت علاوه بر تامین نیازهای ساكنان این خانه، هر فضا در عین یكدست بودن هویت منحصر به خود را پیدا كرد.

منبع خبر l تحریریه چیدانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوسازی ویلا

معماری ویلای کوهسار

این ساختمان ویلایی، خارج از تهران، در شهرستان کوهسار استان البرز، در زمینی به مساحت 5000 مترمربع واقع شده که بخشی از یک شهرک ویلایی

dec 11

قفسه های دیواری مشی

برند استرالیایی براید اند ولف قفسه هایی های از جنس فلز طراحی کرده است که در آن حفره ها ی ریزی قرار دارد. این قفسه

StoneWall

دیوار کشی

دیوار کشی با بلوک، استاندارد‌هایی دارد که معمولاً پیمانکاران این استاندارد‌ها را نمی‌داند و به صورت تجربی به کار خود مشغول هستند.